Saturday, May 14, 2011

make up dan perempuan

assalamualaikum :)

hii..aku mengepos lagi mlm ni

nak bercerita tentang make up pulak skrg ni.

honestly, aku tak pernah, tak pandai dan tak reti make up langsung! amacam? nmpk mcm terkebelakang giler kan? tapi betul! aku pakai bedak ja  kalau nak keluar mna2. kalau kat rumah lagi la simple..bedak pun tak pakai.jimat.jimat.

selalunya make up = girls
itu fakta! aku tak tipu.



aku pun nak rasa cantik jgk tempek, tonyoh kat mata yg warna warni tu.. pipi merah sikit..perghh! kiut! tapi..
aku segan.. segan kalau ada org tegur.. tambah2 pulak

"ehh! walawehh..kiut hang!"
"hahaha..npk lain gila hang ni"
"wahh..comel kot"

rasa..eh? diorg ni puji ja kutuk? terasa macam nak buang lala tu jgk. simpan muka dlm poket.malu!

aku jgk tak pndai pakai shwal (betul ker ejaan ni? kang ada org marah pulak). aku hanya tau pakai tudung 3 segi tu sahaja. sungguh tak up to date kn? tapi aku xkisah.. aku selesa pakai tudung biasa. kalau pakai selendang tu kang tersingkat kat belakang, terjarang, tak tutup dada dgn proper. kan susah!

tudung yang dilarang dalam islam..sila take note oke?


p/s : ini sekadar pendapat aku sahaja..kalau nak diperbetulkan, sila komen yea. :)

9 comments:

Fadzli Amir said...

Salam kenal....InsyaAllah masa nak kahwin esok , mekap la...hehehe...siap mak andam lagi ko...hehehehe

suka kenaturalan tak mekap...

Salsabila said...

semoga kita semua sentiasa istiqamah :)

faten suhaida said...

fadzli :
salam kenal jugak :)
kahwin mesti la mekap..kang xberseri pulak..haha

faten suhaida said...

salsabila :
insyaallah..istiqamah buat benda baik ni susah tapi dgn izin allah.try :)
mari istiqamah..haha =)

anum_taec said...

ye ke ten..ae tu aku tengok ang mekap abes biru mate tu ape cite..haha..
gurau je~^^

faten suhaida said...

hahaha..mana de biru..oren kot..
ajar aku pakai eye liner..hahaha

mira said...

Assalamualaikum..
hehe setuju :)
tak yah nak mekap lawa2 sgt, sbb nnti niat tu untuk menunjuk kecantikan semata2 dekat kaum lelaki.

faten suhaida said...

mira :
tulah kan?hahaha
kang mekap lawa2, diorg ckp nk ngorat diorg pulak..umm.. =)

anum_taec said...

hah?!ape mksud ang tuh?
nk suh ak ajar pakai eyeliner?
biaq betoi ten oi..haha