Monday, May 16, 2011

antara RM1 vs RM50





satu hari, duit RM1 ni p la jalan-jalan..tetiba, dia terserempak la dengan bestfrend dia masa dekat bank dulu, si RM50..punya la lama tak berjumpa si dua orang kawan ni..borak la punya borak sampai ke malam.








"serious weh, dah brpa tahun tak jumpa ni..badan ko pun npk dah tak kuat..berkedut-kedut jer ko punya kulit"-RM1
"laa..ye ker? xprasan pulak aku..banyak sangat travel..ko paham-paham je lah"- RM5
"ehh..ko citer la experience ko tavel merata tempat tu.. jelas aku tau! cer citer kat aku"
"best kot weh..aku g seluruh tempat yang gempak.yang ramai orang..siot ahh..bestttttt giler!"

makin jeles si RM1 ni

"ko ni udah-udah la..bikin aku panas jer"
"hahahaha..dulu aku g stadium,tengok bola kedah vs kelantan..bising giler kat sana. then, (terspeaking la pulak) aku g Sarawak masa pilihanraya dulu tu.naik AirAsia, aku naik STAR cruise, aku tengok konsert Mentor5, naik KLCC..masuk hotel..aishhh! banyak la.."
"......................................"
"ko pulak g mana sepanjang idup ni?"

...

dengan slow-slow RM1 jawab sambil tunduk

"hmm..biasalah aku..standard.balik-balik tempat yang sama jer"
"kat ner??"
"balik-balik surau, tak pun g masjid, surau, masjid...."
"laaaaahh.."


.


p/s : sumber asal: mesej yg dihantar oleh membe aku..hahahaha hope korang yg baca enjoy :)
        bilalah RM50 nak masuk masjid or surau pulak kan??

4 comments:

Arif Aiman said...

RM50 nk masuk surau.. huhu.. ada je org kt luar2 tuh.. tp tak bnyk.. nnti2 bnyk la tuh..

faten suhaida said...

arif :
hahaha..kena bgi RM50 ni rehat sama..ni jalan jer kan.. =)

qlah said...

nah.. qlah bagi 100 hinggit.. hehe ;)

faten suhaida said...

qilah :
ehh!nak.nak..hahaha