Tuesday, May 3, 2011

awas! bahaya!

assalamualaikum :)


sihat semua?alhamdulillah..hehe


tgah ari td aku relex2 la depan tb. tetiba tertgok satu berita (actually xdgr pun pasal apa sbb aku tgh khusyuk buat apa tah) pasal mati!
ahaaa!! mati weh..gerun tak? apa?tak? ishh2..berani erk hampa ni.. :P
lebih kurang macamni la tajuknya :


TOLAK LAMARAN: PELAJAR UKM DIBUNUH
asa macam ni lah kot..nak lebih lanjut, tgok berita malam ni punya oke?


aishh! sebab tolak lamaran, mati dibunuh..haei..awat aku ulang balik tajuk ni? haha
dan kawan aku text aku lps berita tu and dia cakap member dia kenal that girl yg mati tu..baik budaknya..katanya lah..kesian kan? semoga dia ditempatkan bersama2 orang yg beriman.
ameen~


aku tak pandai lukis2 nih..haha sory! org lidi je aku tau.




sebenarnya kes tolak lamaran/tolak cinta ni, then mati ni ada sangkut paut jgk dgn hidup aku..eh! bukan aku la..bukan family aku tapi orang si sekeliling aku..my bestfriend!
aku berkongsi ni bukan tujuan utk mengaibkan sesapa tapi utk pengajaran kaum hawa semua nah!
please take note!


kisahnya macamni






aku ada kawan..rumah pun dekat2..kami berkawan sejak aku mula2 pindah sini..kira kawan yg fest aku kenal la..happy memanjang!kawan aku ni memang sangat.sangat.sangat la cantik (eek..macam bahasa formal la pulak kan?haha), cun, kiut, putih, tinggi, comeii dan so ooon la..dah la pandai masak..sebut ja nak apa, dia boleh buatkan. tu aku kasi tabek spring toink.toink sama dia..tapi sayangnya, dia tak lama bersama aku kat dunia ni..al fatihah kepada arwah. tapi satu yg aku kureng tak suka, dia ni ada banyak pakwe..alahai! (sblm mati tu dia dah berubah.alhamdulillah sgt2) dek krana kuit sgt, sampai cikgu kat sekolah pun terjatuh hati kat dia..cikgu tu dah kawin la.bdk2 laki ni tak payah cakap la..ramai gila minat sma dia.

sejak aku masuk asrama, kami kurang rapat macam dulu. yalah! aku jarang balik umah..
tapi, lpas spm aku selalu lepak2 kat umah dia..tapi bukan selalu la sbb dia ada abang..sogan la den! haha
satu yg bleh aku puji tentang dia, dia takkan keluar umah sebelum masak!hahaha kadang2 aku perli jgk dia
"weh, hang dah masak nasi ka nihh?'hahahaha..(sory pikah)
dgn bgganya dia selalu kata
"beressssss dahh!"
dia pernah ckp kat aku
"ten, aku tamau dah kapel ngn ramai org ni..aku nak satu ja dlm hidup"
"hang dah jumpa yg hang paling syg and betul2 serious ka ni?"
"ada budk ni..aku syg dia.aku nak kawin ngn dia tapi dia ni tak hensem"
"alahh! hensem bukan bleh makan pun..hahaha"
"aku tak pandai.ngaji stakat spm ja.aku nak la laki aku nti lebih pandai dri aku..tak hensem pun takpa..janji baik"
tetiba ja msa aku kat matrik, mak aku gtau yg dia sakit..

demam yg tak kebah2 hampir sebulan..masa aku balik dlu tu aku tak p jenguk dia pun..igt dia demam besa ja..ishh! teruk kan aku ni? masa tu byk keja,tutorial belambak2..tak sempat nak p mana2 pun.

bila p hospital doktor cakap dia ada masalah paru2..paru2 masuk air..
sebelum tu dah check tp doctor ckp demam besa ja.ashhh!
apa yg doctor buat? just tambah air dalam badan..cucuk ubat tahan sakit..tu ja..
lps bapa ari..dia meninggal dunia..waktu maghrib sehari sblum bulan puasa.

masa tu aku baru ja sampai kat umah msa cuti awal ramadhan..kira dalam islam dah 1 ramadhan kan?(kalau tak silap aku la). malam tu masa tunggu jenazah balik umah, aku ngn kawan aku yg sorang lg tu buat drama air mata! hehehe..dia lagi sedih sbb tak bleh balik..jauh sgt nunn di terengganu..

pagi2 aku dah p umah dia..yang paling sedih sgt tu bila tgok belakang badan dia penuh lebam2..muka dia bengkak..nampak lain sangat2..on da spot aku menangis..sedih weh..
rupa2nya dia terkena buatan orang mcm santau lah,sihir and sooo ooonn..aku tak tau sapa tapi sampai hati org berkenaan buat mcm tu.semoga allah mgampuni org tu and balas segala perbuatan dia.

kalau dia masih ada, skrg ni dia mybe dah berkawin ngn bdk laki tersebut sbb depa dah nak bertunang masa tu..








wahai kaum perempuan, igtlah! lelaki sekarang ni bahaya! jgn la buat apa2 yg bleh bagi depa ni sakit ati..tambah2 plak pasal hubungan.relationship.love.cinta.sayang ni..depa lani dah tak main tumbuk2..tak main maki2 tapi main bomoh2 plak..buat sampai mati tu..awasss!



p/s: oleh itu, wahai perempuan2 sekalian and also lelaki2 yg budiman, marilah kita baca 3 qul sblum keluar melangkah keluar nak p mna2..semoga kita terpelihara dari sihir laknatullah..buat lelaki, mana la nak tau kan nti perempuan pulak bomohkan hampa kalu hampa tolak cinta depa..hahaha dunia sekarang ni everything possible!




6 comments:

anum_taec said...

ni sal kwn yg ang cite kat ak tu an..
huhu..semoga rohnya duk dgn org2 beriman di sisiNYA^^

faten suhaida said...

amin~
kalau aku tau sape pnya keje..ngeee~ aku cekik2 dia tau!haha

miss.Addin said...

kesiannya, alfatihah

ain nadzirah said...

Al-fatihah utk kawan kamoo.
semoga rohnye tenang disana~

faten suhaida said...

addin :
iyaa..al-fatihah utk arwah :(

faten suhaida said...

ain:
moga dia ditemptkan dlm golongn org2 beriman amin~