Thursday, April 28, 2011

perancangan Allah terindah

assalamualaikum :)
actually,aku ni baru balik dri intview ja..
tapi, aku tanak cakap soal tu..bohsan! haha
sebab ramai yg ada pngalaman interview kan? kan?

ari ni 28.4 right?
aku jengok2 la fesbuk..rupa2nya ari ni kptusan matrik kluaq
ramai la adik2 yg kurang berpuas ati dgn keputusan tu..
yalah..mintak yg lain, dapat plak kat lain.
mestilah frust!
tetba ja aku tringat plak situasi aku tahun lps..hihi

macam aku..
aku mintak matrik penang (KMPP) as first choice, then matrik kedah (KMK) yg third aku mintak matrik perak (KMpK)

aku punya laa bersemngat time isi borang tu..berangan2 nk p p KMPP..dkt Pongsu Seribu lau tak silap la..
antara sebab aku nak p sini ni..hahaha dekat dgn kawasan pekan and bandar! bleh outing sakan sikit.. :D

aku mintak KMK tu pun sebab mak ayh aku suruh mintak..bukan apa..dekat sikit..anak manja laa katakan..hahaha tapi aku memang tanak p situ pun..tadak apa yg best pun kat situ..agak pedalaman sikit (berlagak gila time tu)


mintak KMpK pun sebab ramai geng2 aku nak p sana..sayangkan geng la konon..hahaha

masa yg ditunggu2 pun tiba la..pagi (tgh mlm la kiranya sebb depa tak bleh tido,takut pnya pasai) tu member2 aku check la tgok dapat mana..

pagi2 buta lg bestfrend aku si mirah tu text aku
"tennn!! cepat check wei..geng kita ramai dapat matrik perak! ang sorang g ja tatau nih"
"sapa g weh dapat perak?" dgn muka excitednya aku tnya dia..duk rasa2 mcm nk dapat perak gak ni
"aku (mirah), tin wahida, zirah, syida, kakak (amalina..kami pgl kakk sebb dia ada twins)"

dah la kredit tgai bapa kupang g ja ni..aku pun check la SMS tu
tggu pnya tunggu..
last2..
arrggggHHHHHHH!!!!

TAHNIAH! ANDA BERJAYA DITEMPATKAN DI KMK
(lebih kurang tu la sms tu..aku nk habaq ayat betoi pun dah lupa ni..haha)

whattt? kmk?
wuaaaa..on da spot aku meraung..hahaha
tadak geng wehh!

mak n ayh aku gelak kat aku..ramai kot family aku gelakkan aku..tulaahh berlagak sngt! nak tempat2 bndar konon..skali dpt..nunnn..hahaha
memg frust gila laaa..
frust yg memang frust la..tak bleh nk cakap betapa deritanya aku
tak apalah..ADA HIKMAH!


jumpa lgi kmk next month!haha

setelah berbulan2 study kat KMK..baru aku tau betapa seronok+bestnya laaa chnglun tu..
dapat kwn2 yg gempak..besttt gila..lecturer yg baik2..spoting.
bla bestfrend tak ada ngn aku..kurang la sikit buat benda2 lagha ni..
tgok?ada hikmah tu..aku pun agk rajin la study berbnding skolh dlu..hehe
bleh balik umah selalu..hahaha






then.aku excident masa cuti raya dulu..
senang la mak ayah aku p urus sal aku punya pospone study tu..
tgok? hikmah aku dapat matrik yg dekat..
kawan2 aku kat matrik pun bleh mai tgok aku..

thnks buat kwn2ku yg bgi semangat..terharu gila dpt benda ni!

hangkut satu bas mai!hahaha
so..tahun ni aku kena la study suma blik skali ngn junior2 pst
dah la dgn modul baru pulak!
aku nak ambek bio jgk.jgk.jgk! 
syllabus baru pulak tu..mak aii..
tapi....takpa lah..stdy hard bak kata mak aku..
hikmah tu..hikmah..aku percaya dgn ketetapan ALLAH!

buat adik2..
ingatlah..redha dgn ketetapan allah..Dia lbih mgetahui yg baik utk kita :)
jgn sedih2 tau kalau tak dpt sekali ngn bestfriend..hikhik

p/s :
SESUNGGUHNYA perancangan ALLAH maha hebat..kadang-kadang hikmahnya kita tidak nampak..dan saat itu kita ibarat menyalahkan takdir yang selalu tidak menyebelahi kita..seolah-olah kita tidak memandang ada hikmah yang tersembunyi yang menuntut kita untuk berfikir dengan mata hati...pada saat itu barulah kita merasakan indahnya perancangan Allah...

2 comments:

anum_taec said...

nice..slmt jd pljar blek..jgn men2..gdluck sokmo to my sweetheart ten su^^

=analilmursyida= said...

wehh..slamat blajaq fizik..bez ow..fizik terbaekk..haha