Wednesday, July 20, 2011

kantoi meniru!

huh! aku tak sangka .
salah aku kali ni nmpk.(aku xpenah buat salah ni pun nah!). waaa..

tengok muka baby sikit bagi tenang ati balik. hahahaha



aku ada kuiz sains komputer td. ehemm2.. dekat dewan kuliah. soalan senang jer tpi aku xingat la pulak function of Control Unit (CU). so, paham2 je lah. aku tgk ain, bdk sebelah aku. jeling2 manja sikit. dia pun sua la kat aku. aku cangak g! copy ja r.. then aku tgok depan, lecturer tu tgok aku ngn ain. aku tunduk, pastu buat2 kalih2 kertas. buat2 jawab helainan belakang.
bila aku turun nak bagi kertas jawapan, tetiba jer dia tanya aku,

"susah ke soalan td?"
"eh..xla la sgt puan. biasa jer"
"kamu tak baca?"

hah! aku dah bleh agak, dia nak perli aku.hehe

"saya baca td, tapi tak ingat la puan." sambil gelak2 aku jawab.
"abes tu? apa yg kamu ingat?"

BUKKK! terasa malu gila. dah la kantoi meniru weh..
aku sengeh2 salam dia masa nak balik tu.

satu DK pakat2 meniru kot! depan aku tiru, belakang aku lagi la dasyat! bdk laki. siap call member dia lagi.

"weh, beza ROM ngn RAM apa?"
"contoh Adapter Card pa weh? habaq mai sat"

gilah dasyat ahh. haaa..

kuiz paling mantap sekali malam ni.

kalau markah aku kena potong, aku nak report la. xaci! semua org tiru. bdk sebelah aku pun tiru aku jgk! ngeeee~ ini tidak adil! hahaha (dah la tiru. bajet pandai plak! xpuas ati plak! ) hahaha..

p/s : pengajaran mlm ni : nak tiru, cover2 sikit weh heheee. dah2 nak study kimia plak. esok kuiz kimia. dah la kuiz minggu lepas pun nyawa2 ikan ja..haihhh!

3 comments:

Arif Aiman said...

RAM : peyimpan data sementara..
contoh - tgh2 tulis di word, tetiba shutdown.. ada ja cara nak recover balek file tuu.. sbb file tu ada kt RAM

ROM : pnyimpan data kekal
maklumat komputer.. maklumat perkilangan, tarikh,, saiz, dan sbgainya..

itu laa yg aku blajar time kt skolah dlu.. ICT haha!

alaaa.. chill jee.. bila lagi nk meniru klu bkn time kuiz kn :P

time final nak tiru. .? >.<''

Nur Aishah said...

pengajaran yg kita dapat, jgn tiru lain kali hehehehhe.. :D

anum_ZEA said...

p bace kimia plak!!
jgn kantoi tiru plak kali ni ek..
haha