Saturday, June 18, 2011

tudung menjadi mainan kepala

"In the name of God, most Gracious, most Compassionate"


"agak2 masuk kuliah nti kalau tak pakai tudung xpe x? kami xbiase la pakai tudung2 ni..rimas nak tutup2 suma ni"
"tension la study kat sini. dah la tudung pun kena pakai"
"tak boleh ker pakai jeans je masuk kuliah?"
satu word ja aku sebut.. astaghfirullah hal azim..
sampai macam tu sekali perasaan mereka..
hinakah perempuan bertudung?


dan ada jugak


"weh, asal la ko ni alim sangat? nak bertudung-tudung segala ni? relexs la weh..lepak2 arr.."
kadang2, ia dijadikan bahan tawa orang..sampai macam tu sekali? ishhh3.
kenapa tudung mesti dikaitakn dgn alim? warak?
bukankah tudung itu tuntutan dan kewajipan?
perlukan kewajipan bertudung dipersoal?



4 comments:

anum_taec said...

subhanallah..
seindah perhiasan adalah wanita solehah..^^

faten suhaida said...

harap2 nya kita tergolong dlm golongn terbaik..amin~

hazeleyed lady said...

Ass-Salam dik
Budak sekolah dapatLaptop free...
but how far it is used for education @learning process???
depa guna untuk tweet anf berfacebook...and worst still...surf benda tak sepatutnya???
What say you???

faten suhaida said...

hehe..sy pun dpt free jgk but still kena bayar wifi evry month even xguna..kalu bdk skolah memg tak guna 4 education pun,..lbeh kpda fb, utube n games je..