Saturday, May 21, 2011

kalut, gelabah dan takut serta letih

"In the name of God, most Gracious, most Compassionate"


surat matrik baru sampai tgh hari td and daftar 23 mei?
macam nak terkeluar bijik mata ku tgok tarikh tadi. aku bajet2 28 ni sekali ngn x'pdt or bulan 6 ni sekali dgn pdt taun ni or repeaters.
hah?? its a joke ka?
baju tak pack lagi, borang tak download lagi, isi pun dak, barang2 tak beli lagi!
argghhh! tensiii aku taukk!
kenapa la kementerian baru hantaq kat aku.hantaq la mgu lpas ka kan?
tgok kat sampul tadi pos laju..mean baru kmrin depa pos..allahh!
sengsara aku ni. yang paling aku asa macam nak terjun lombong sebab..


aku kena orentasi dengan budak2 pst baru, mean junior aku! aku dah pernah rasa kot 'nikmatnya' orentasi kat matrik nih..tension ! letih ! terkejar-kejar ! kena marah dgn akak n abg faci. ni nak kena alaminya sekali lagi..huhuhu.. aku kan just budak yang extant sem aja. macam repeat la jgk..letak la aku lps orentasi ka kan? sengsara tau seminggu orentasi tu. ya Robbi ya Fattah ya Alim.


dah la depa just hantaq sekeping surat tawaran saja. aku jgk la yg kena call kmk tanya apa yg patut. then, kena download borang2 tu. bila nak download, ic plak tak bleh masuk, call hep pulak. last2 cik ita cakap tak kena download pulak. isi borang suma kat sana nanti. pulak? ic aku kan taun 92, memang la tak boleh masuk sbb tu kan utk calon lepasan spm taun lepas..urmm.. letih aku terkejar merata cari cc tdi..ohh! letih2..


dah la cari sijil2 n salinan ic aku, mak ayh aku yang aku dah sahkan taun leps tak jumpa. double tension la aku..kat mana aku letak ni? ? aduhh! kena g potostet n sahkan lain pulak la esok. bila nak pack barang ni?



p/s : aku sangat2 letih + kalut + gelabah + kelam kabut kot tadi. aku perlukan sepasang tangan lagi utk membantu aku. kalau sudi, hulurkan bantuan n tangan anda ^^sekian, terima kasih..

5 comments:

anum_taec said...

ak taw mmg letih..cobaan ang tu ten..byk2 sabaq ea..tarik nafas pnjg2 pastu hembusssssss...hihi:)

faten suhaida said...

hahaha..meh tgn sebelah..tolong aku num..aduhh!
o r e n t a s i !!

qlah said...

salam yang , be strong k !

a i m z said...

cian..humm..

faten suhaida said...

kesian kan? huaaaa...